Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
1714 a les escoles 20-09-2013
Les activitats commemoratives del tricentenari dels fets de 1714 s'han iniciat aquest any amb un complet programa per a diferents destinataris i àmbits, incloses, activitats pedagògiques per a escoles.
 
La importància de la Guerra de Successió i el setge de 1714 en la història de Catalunya fan que aquest episodi sigui present en els continguts escolars. Però en l'any del Tricentenari, les oportunitats per treballar i entendre aquests fets s'incrementen també fora de l'aula i amb nous formats.
 
Tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat aquest setembre han estrenat espais amb documentació, enllaços i recursos per als centres educatius sobre 1714 com a part dels programes de commemmoració del Tricentenari.
 
A Barcelona, principal escenari dels fets, l'Ajuntament ha posat en marxa un projecte educatiu per a grups escolars de la ciutat a través d'una plataforma virutal d'aprenentatge on s'oferiran cursos, documentació, recursos, activitats i itineraris estructurats per nivells educatius i àrees.
 
La inscripció a la plataforma està oberta des del dia 10 de setembre.
 
D'altra banda l'XTEC acaba d'estrenar un portal web dedicat a 1714 que inicia amb un seguit d'activitats per a Eduació Primària, ESO, FP o Batxillerat relacionades amb el període històric de la Guerra de Successió i episodis com l'incendi de Manresa.
 
El web també reuneix altres continguts relacionats com audiovisuals, bibliografía, itineraris, enllaços, exposicions o premis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes