Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Cruïlla lliura els premis del concurs de microrelats "No em ratllis" 20-06-2013
Alumnes de l'IEA Oriol Martorell de Barcelona, el col·legi Pompeu Fabra de Salt i l'Institut Salvador Espriu, també de Salt, recullen els premis del concurs de microrelats No em ratllis a les seus del Diari Avui de Barcelona i Girona, basat en la novel·la de microrelats de Flavia Company titulada No em ratllis.
 
L'autora, que ha actuat com a jurat, ha elaborat una guia d'escriptura de microrelats per a aules que vulguin iniciar-se o seguir practicant aquest gènere el curs que ve.
 
 
Editorial Cruïlla ha lliurat aquest dilluns els premis als guanyadors del concurs de microrelats No em ratllis convocat arran de la publicació de la novel·la de microrelats No em ratllis de l'autora Flavia Company.


 Els textos guanyadors han estat els de les alumnes Lluna Vinyes de l'IEA Oriol Martorell de Barcelona en la categoria de primer cicle d'ESO, Afra Boix del col·legi Pompeu Fabra de Salt en la categoria de segon cicle d'ESO i Paula Gañé de l'Institut Salvador Espriu, també de Salt, en la categoria de Batxillerat.

  Els premis, que s'han lliurat aquest dilluns 17 de juny a les seus de Barcelona i Girona del diari Avui, han consistit en un e-reader com a premi individual per a les tres noies, un lot de 25 llibres per als centres i exemplars dedicats per Flavia Company de la novel·la No em ratllis

També han assistit al lliurament de premis els alumnes Joel Santamaria, que com una de les guanyadores estudia a l'IEA Oriol Martorell de Barcelona, i Juan Barenys del col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona. Els els seus relats, si bé no han estat entre els tres guanyadors, han tingut una menció especial per part de Flavia Company en el veredicte.

El concurs, adreçat en tres categories a alumnes de primer i segon cicle d'ESO i de Batxillerat, instava els participants a presentar relats de 200 paraules d'extensió amb el títol "No em ratllis" i  la condició que la frase "No em ratllis", en sentit literal i no figurat, aparagués també en el text.
 
A més, les bases de participació establien que tots els textos anessin signats amb pseudònim i que la participació es vehiculés en nom de l'aula amb la finalitat d'afavorir la implicació dels professors i de tota la classe en el procés de creació i redacció.

Flavia Company ha estat l'encarregada d'escollir els guanayadors entre tots els microrelats presentats a concurs que han estat un total de 500 de 50 escoles i instituts de Catalunya. L'escriptora ha destacat "l'alegria de comprovar que el nivell d'escriptura literària dels nostres joves és tan bo" i ha felicitat els participants i els professors i professores que els han animat a presentar-se.
 
 
Per a totes les aules que vulguin iniciar-se o seguir practicant l'escriptura de relats breus, Company ha elaborat la guia de treball Escriure microrelats amb orientacions sobre el gènere i exercicis que, un cop fets, permenten a l'aula tenir el seu propi llibre de microrelats. 
Baixa la guia

 
 
Flavia Company és traductora, periodista,crítica literària i escriptora. Actualment, és professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i també imparteix l’assignatura de Conte al Màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra.

Que ningú et salvi la vida, per al públic adult, i No em ratllis per al públic juvenil i publicada a Cruïlla, són les obres més recents de l'autora. A Cruïlla, també ha publicat els llibres infantils El llibre màgic, Un perill sota el mar i Els Ambigú i el cas de l'estàtua, a la col·lecció El Vaixell de Vapor.

 

Enllaços:
 
Vegeu tota la informació sobre el concurs i lliurament premis al blog Llegir Cruïlla
Lliurament de premis
Microrelats guanyadors


Baixeu la guia Escriure microrelats© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes