Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
2a edició del concurs 'No em ratllis' 16-10-2014
Editorial Cruïlla convoca les aules d'ESO i Batxillerat a participar en una nova edició del concurs d'escriptura de microrelats 'No em ratllis'. Els relats es poden enviar entre l'1 de desembre de 2014 i el 15 d'abril de 2015.
 
 
 
Editorial Cruïlla convoca les aules d'ESO i Batxillerat a participar en una nova edició del concurs d'escriptura No em ratllis.
 
El concurs consisteix a escriure microrelats de 200 paraules d'extensió, seguint com a model l'obra No em ratllis de Flavia Company.
 
El llibre és una novel·la de microrelats amb 91 textos, cadascun dels quals es basa en una frase feta utilitzada en sentit literal, és a dir que als protagonistes se'ls enganxen els llençols de debò, se'ls infla literalment el cap o han de dissimular una autèntica flor al cul.
 
La mateixa idea és el tema del concurs. Els microrelats que enviïn les escoles per optar al premi han d’incloure la frase feta del títol del llibre No em ratllis tractada amb el significat literal almenys una vegada.
 
Per participar-hi, el professor o professora haurà d'enviar un màxim de 10 microrelats de la seva aula a través del formulari que s'habilitarà a la pàgina web del concurs.
 
El termini de participació de la segona edició és des de l'1 de desembre del 2014 al 15 d'abril.
 
Consulteu més informació a la pàgina del concurs i llegiu les bases de participació.
 
A més, els microrelats que es presentin hauran d'anar signats amb un pseudònim, tal com fan molts escriptors per amagar la seva identitat quan presenten les seves obres en concursos literaris.
 
Com a premi, els guanyadors rebran un e-reader i l'escola un lot de llibres per a la biblioteca.
 
Hi ha tres categories de participació: 
 
  • Alumnes de 1r i 2n d'ESO
  • Alumnes de 3r i 4t d'ESO
  • Alumnes de 1r i 2n de Batxillerat
 
El jurat, constituït per Editorial Cruïlla i Flàvia Company, seleccionarà el millor relat en cada categoria. Es valorarà l'originalitat i la creativitat.
 
Consulteu més informació a la pàgina del concurs i llegiu les bases de participació.
 
 
Animem totes les aules a participar-hi!
 
 
Per preparar-vos per al certamen us proposem que seguiu aquesta dinàmica
 
1. En primer lloc llegiu l'obra No em ratllis per entendre la mecànica del microrelat i el treball amb les frases fetes.
2. Després de llegir el llibre, baixeu i treballeu amb aquest quadern de lectura elaborat per la mateixa Flàvia Company, on trobareu activitats d'escriptura que us ajudaran a practicar la tècnica dels microrelats i a despertar i augmentar la vostra creativitat.
3. Per últim, recolliu els microrelats signats amb pseudònim i seleccioneu els 10 millors.
 
Alumnes de l'IEA Oriol Martorell de Barcelona, el col·legi Pompeu Fabra de Salt i l'Institut Salvador Espriu, també de Salt van ser els guanyadors de la primera edició del concurs en la qual es van presentar 500 microrelats. Aquí podeu llegir els relats dels guanyadors i les opinions de l'autora.
 
 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes