Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
'Al teu rotllo', seleccionada per al concurs El Gust per la Lectura
El Departament d'Ensenyament ha inclòs la novel·la de microrelats de Flavia Company Al teu rotllo en el programa El Gust per la Lectura d'aquest any i en la convocatòria del concurs El Gust per la Lectura 2017-2018. El termini d'inscripció per participar al concurs -que consisteix en l'escriptura d'un relat breu- finalitza el 22 de desembre. Els treballs es podran presentar del 15 de març al 7 de maig de 2018.
 
 
 
El programa El Gust per la lectura, que té per objectiu formar lectors competents i crítics que gaudeixin del plaer de la lectura, proporciona als centres material didàctic, estratègies i recursos per dinamitzar la lectura relacionats amb una proposta anual de títols escollits.
 
Dins d'aquest programa del Departament d'Ensenyament el Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics convoca el Concurs El Gust per la Lectura, basat en la lectura i treball de les obres proposades i dels dossiers didàctics corresponents.
 
En la tria de lectures per a aquest curs, els reponsables del programa han inclòs la novel·la Al teu rotllo de Flavia Company en el nivell de primer cicle d'ESO.
 
Els centres interessats en participar-hi poden inscriure's al concurs fins al 22 de desembre a través dels formularis habilitats pel Departament. En una segona fase, del 15 de març al 7 de maig, es podran presentar els treballs per optar als premis.
 
  • La informació sobre el concurs i els formularis d'inscripció es poden trobar en aquest enllaç.
 
El concurs proposat pel Departament consisteix en l'escriptura d'un mínim d'un i un màxim de tres microrelats per grup que tinguin relació o estiguin inspirats per la novel·la Al teu rotllo i tinguin un màxim de 2000 caràcters.
 
Editorial Cruïlla ha convocat concursos literaris de característiques similars a partir de les obres No em ratllis i Al teu rotllo amb un èxit notable de participació, tant pel que fa al nombre de centres participants com a la qualitat dels microrelats presentats.

 
Al teu rotllo, No em ratllis i Dóna-hi la volta, les tres novel·les de microrelats de Flavia Company per a adolescents
 
L'obra Al teu rotllo forma part d'una sèrie de tres títols: No em ratllis, Al teu rotllo i Dóna-hi la volta. Els tres comparteixen el mateix gènere, el del microrelat, i un esquema creatiu comú, jugar amb els significats de les paraules traient-los de context.
 
 
  • En cadascun dels 91 microrelats de No em ratllis -la primera de les tres novel·les- Flavia Company atribueix un significat literal a frases fetes com matar el temps, enfilar-se per les parets o expremer-se el cervell.
 
  • La novel·la Al teu rotllo és un recull de 40 relats breus en cada un dels quals es tracta un tema d'una assignatura del currículum escolar en un context completament diferent, cosa que provoca efectes sorprenents i molt divertits.
 
  • El tercer títol de la sèrie , Dóna-hi la volta, és un compendi de microrelats també infografies i fotomuntatges a partir de titulars de mitjans de comunicació.
 
 
Guia d'escriptura per a centres de Flavia Company
Per a les aules que desitgin participar al concurs del Departament, els pot interessar practicar la tècnica del microrelat amb la guia d'escriptura basada en el títol No em ratllis. La guia dona pautes sobre com escriure aquest gènere i proposa un seguit d'exercicis a partir de la lectura de la novel·la. La guia ha estat elaborada per la mateixa Flavia Company, que a més de traductora i escriptora, és professora d'escriptura.

 
 
 
Més informació:
 

Fitxes dels llibres de microrelats de Flavia Company

 
Relats guanyadors dels concursos d'escriptura convocats per Cruïlla

 
 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes