Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Cruïlla presenta Rialles en un gran acte a Barcelona
Unes 200 persones van assistir a l'acte El viatge de les Rialles que va servir per presentar el nou projecte d'Educació Infantil de Cruïlla Rialles. L'acte es va dedicar a parlar d'un dels principals eixos pedagògics de la nova proposta editorial de Cruïlla: educar els infants perquè aprenguin a entendre i regular les emocions.
 

Cruïlla presenta un nou projecte per a Educació Infantil que té com a eix pedagògic l'educació de les emocions, un dels principals reptes educatius per a la majoria de mestres d'Infantil segons un estudi fet pel Grup SM a partir d'entrevistes a 10.000 docents de tot Espanya.

El projecte, que a més de les emocions treballa amb intensitat altres aspectes essencials com el pensament logicomatemàtic, l'aprenentatge de la llengua, el treball en grup o les estratègies de pensament es va presentar en un acte titulat El viatge de les Rialles que va tenir lloc el 12 de maig a l'Auditori de Barcelona i al qual van assistir unes 200 persones.

L'acte va comptar amb una presentació sobre l'educació de les emocions a càrrec de Rafael Bisquerra, un dels principals referents en educació emocional, doctor en Ciències de l'Educació i investigador de la UB com a fundador i primer director del Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica (GROP).

Durant la seva intervenció, Bisquerra va involucrar el públic des del primer moment amb diversos reptes, mitjançant els quals aniria descobrint la importància del llenguatge emocional. Al mateix temps, va posar de manifest les connexions que trobem, com en el cas de les constel·lacions, entre les emocions bàsiques, i la importància de comprendre-les a fi de poder treballar-les i regular-les, fent així que emocions com la ira no acabin conduint a la violència.

Bisquerra va destacar especialment la importància del paper dels mestres en aquest aspecte: "Emocionalment, ens trobem en un univers en expansió. L'univers emocional s'està expandint, i aquesta expansió depèn de l'educació"

La segona part de l'esdeveniment va consistir en un espectacle musical que va conduir el pianista i improvisador musical Jerónimo Maesso que va produir música en directe per tal de crear una banda sonora única i irrepetible de la jornada que expressés les emocions del públic en aquell moment i també en el seu dia a dia a les aules.

El viatge de les Rialles és una cita en la qual es posen de manifest els grans reptes que tenen els professors de l'etapa d'Infantil, sobretot els que estan relacionats amb l'educació emocional. Segons una enquesta feta recentment per Grupo SM, el 76% dels docents consideren essencial que els nens i nenes d'entre 3 i 5 anys comencin a adquirir competències que els ajudin a adonar-se de les seves emocions i que aprenguin, al mateix temps, a gestionar-les de forma adequada. D'acord amb l'opinió dels professors d'aquesta etapa educativa, així no només s'aconsegueix enfortir el seu creixement emocional, sinó que això incideix directament en el seu procés d'aprenentatge.

 

Aquesta jornada m'ha semblat una gran ajuda pels docents. Se'ns ha donat moltes raons per creure en la importància de l'educació en els més petits i la necessitat de desenvolupar l'aprenentatge de competències emocionals amb els alumnes”
Àngela Juan, mestra d'Educació Infantil de Barcelona

Sabem que els nens i nenes aprenen millor si estan sans emocionalment. Però Rafael Bisquerra ens ha presentat tot un univers sobre l'educació emocional que no coneixíem! Hem de rumiar tot el que s'ha dit aquesta tarda per poder aplicar-ho a l'aula, ja que tant alumnes com mestres en sortirem beneficiats”
Marta Duran, mestra d'Educació Infantil de Barcelona

 
Més informació:
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes