Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Dia internacional dels drets de la infància
El Dia internacional de la Infància commemora l'aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants. Dissortadament, encara avui els drets dels menors són vulnerats o menystinguts en molts llocs del món i també a prop nostre. Per protegir-los convé no baixar la guàrdia i seguir invertint en educació. Amb aquest objectiu, UNICEF ha creat el portal Enreda't adreçat a mestres i professors i centres i ens proposa una activitat de càpsula del temps per enviar desitjos al 2030.
 
 
El 20 de novembre es celebra el Dia internacional de la Infancia. Es commemora l'aniversari de l'aprovació de la Declaració dels Drets de l'Infant i la Convenció dels Drets de l'Infant l'any 1959. La no discriminació, la defensa de l'interès suprem dels infants, el dret a la vida, la supervivència i el desenvoluament o el respecte per les seves opinions son els quatre principis bàsics de la carta. Tot i així veiem sovint com algun d'aquests drets fonamentals o dels que es recullen en els 54 articles del text de la Convenció dobre els Drets de l'Infant, es vulneren.
 
Perserverar en l'educació, com sempre, és fonamental per aconseguir capgirar les injustícies per això des de la UNICEF es treballa en aquest àmbit des de fa molts anys.
 
Actualment una de les maneres en què treballa l'educació pels drets dels infants és a través del programa educatiu per a centres mestres i professors Enreda't, creat amb la finalitat de promoure el coneixement dels drets de la infància i el desenvolupament d'una ciutadania global solidària i responsable a través del qual s'ofereixen materials educatius per treballar els drets dels infants, la pau o altres temàtiques vinculades a campanyes solidàries de la UNICEF.
 
D'altra banda, el portal ofereix als centres que incorporen el coneixement i la defensa dels drets dels nens en el seu pla educatiu, l'opció de formar part del programa Escoles amigues d'UNICEF i obtenir-ne un segell acreditatiu.
 
Per celebrar el Dia internacional dels drets de la infància, aquest any el portal proposa fer una càpsula del temps on els nens i nenes puguin enviar els seus desitjos per al 2030 l'any fixat en la nova agenda d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (2015-2030).
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes