Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
II Premi Docent de l'any de la Fundació Jordi Sierra i Fabra i Cruïlla
La mestra Carmen Albana Sanz i la psicòloga Virginia Espejo del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès, guanyadores del Segon Premi Docent de l'Any de Catalunya que convoca la Fundació Jordi Sierra i Fabra amb la col·laboració de Cruïlla.
 
 
Carmen Albana Sanz, mestra del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès i Virginia Espejo, psicòloga del mateix centre educatiu són les guanyadores del Segon Premi Docent de l’Any de Catalunya que impulsen la Fundació Jordi Sierra i Fabra amb la col·laboració d'Editorial Cruïlla.
 
Carmen Albana treballa actualment en una investigació per tal d’avaluar l’impacte que el projecte d’Educació Emocional portat a terme al Col·legi Nostra Senyora de Montserrat ha provocat en alumnes i famílies. Aquesta investigació va cridar l’atenció al seu país d’origen, Uruguai, des del qual va ser convidada per compartir la seva experiència sobre l’Educació Emocional amb els participants del post-grau en Innovació Pedagògica de la Universitat de Montevideo.
 
Virginia Espejo, precursora i principal responsable del projecte d’Educació Emocional al centre, també ha estat convidada a compartir les seves experiències en aquesta comunitat de docents.
 
Com a conseqüència de la seva col·laboració amb la Universitat de Montevideo, totes dues han tingut l’oportunitat de portar a terme la implantació de programes d’educació emocional a centres escolars ubicats en zones forçament desfavorides de l’Uruguai.
 
El jurat ha dictaminat de forma unànime que el seu projecte mereix ser reconegut en tant que “respon a una necessitat social, i més amb uns nens i nenes amb una situació sociocultural desfavorida i precària a tots nivells, alhora que no està contemplada en el currículum ordinari. Arribar a ser competent a nivell emocional és la base pel desenvolupament integral dels alumnes i és una educació continua i permanent. És un aprenentatge per la vida."
 
El lliurament del guardó i la festa homenatge a les guanyadores tindrà lloc el proper 19 d'octubre al Centre Cultural de la Fundació Jordi Sierra i Fabra.
 
El Premi Docent de l'any és una iniciativa que l'escriptor Jordi Sierra i Fabra va voler impulsat a través de la seva Fundació amb l'objectiu de reconèixer la tasca dels docents que s'esforcen per tenir cura i donar una bona educació als alumnes i que compta amb la col·laboració d'Editorial Cruïlla. En la primera edició va rebre el guardó la professora d'Història de l'Art a l'Escola Massana de Barcelona Bruna Scotto Tovani.
 
El premi consisteix en un diploma acreditatiu expedit per la Fundació Jordi Sierra i Fabra, a més d’una biblioteca bàsica amb els títols de Jordi Sierra i Fabra publicats per Cruïlla i un lot de llibres per a l’últim centre en el qual el guanyador imparteixi o hagi impartit classes.
 
 
 
 
II Premi Docent de l'Any a Catalunya. Acte de lliurament
Dijous 19 d’octubre, a les 19.30 h.
Centre Cultural de la Fundació Jordi Sierra i Fabra
Carreras i Candi, 80 – Plaça de l’Olivereta de Sants (Barcelona) 
 
 
• Més informació
 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes