Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Jornada de Filosofia de Girona i Salt a la UdG 05-12-2013
El 13 de desembre els instituts Montilivi, Narcís Xifra i Salvador Espriu de Girona i Salt celebren, a la Universitat de Girona, la Jornada de Filosofia de Girona i Salt per a alumnes de 2n de Batxillerat.
La jornada és la fase final d'una activitat transversal i col·laborativa que es va engegar en motiu del Dia Mundial de la Filosofia -el tercer dijous de novembre- i que s'ha dut a terme per mitjà d'un curs en un Entorn Virtual d'Aprenentatge creat específicament amb aquesta finalitat i en què han participat alumnes de 2n de Batxillerat dels insituts Montilivi, Narcís Xifra i Salvador Espriu de Girona i Salt.
 
D'aquesta manera els nois i noies han compartit idees, reflexions i tasques d'investigació sobre la justícia durant gairebé un mes abans de la trobada presencial en què podran conèixer-se i finalitzar el debat. L'activitat ja s’havia experimentat altres vegades en instituts de l'Alt Empordà i al voltant d’altres temes com "El poder i l'obediència" i "El mite del progrés".
 
La Jornada, aquest any dedicada a reflexionar sobre la justícia, ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Girona i Salt i del Departament d'Ensenyament a més de la Universitat de Girona. El programa de la jornada preveu la projecció -i debat posterior - de la pel·lícula Hanna Arendt de Margarethe von Trotta sobre la biografia d'aquesta controvertida filòsofa d'orígen jueu, autora del concepte de "la banalitat del mal", i una conferència a càrrec del professor de Filosofia de la UdG Joan Manuel del Pozo titulada "La dura batalla de la justícia des dels grecs".
 
Per promoure la participació els impulsors de la iniciativa han difós vídeos amb el testimoni d'alumnes.
 
Més informació: «Irresponsables», Xavier Serra Besalú, El Punt Avui. 12-12-2013
 
 
 
 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes