Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Projectes educatius
Infantil
Primària
Secundària
Batxillerat
Clàssiques Grec i Llatí
1r Batxillerat
Us presentem dos projecte de Llatí i Grec per a 1r de Batxillerat, tots dos basats en un mateix mètode d'aprenentatge de clàssiques que ha estat elaborat i posat en pràctica al llarg dels últims anys per part de professors en actiu, fet que l'acredita com un material basat en un exercici pedagòic real i quotidià. L'objectiu d'aquest mètode  és que l'alumnat, tot assolint una bona comprensió del món clàssic i de les seves llengües, millori també el coneixement del propi món i la pròpia llengua. 
 
 
Principals eixos sobre els que es vertebra el mètode d'aprenentatge de clàssiques en què es basen els llibres

1. Un mètode amb dos projectes, Llatí i Grec, que avancen en paral·lel
 
Per bé que està dividit en dos projectes que es poden fer servir de manera independent, el mètode de clàssiques és únic, el mateix tant per al llatí com per al grec. 

En el mètode, els móns grec i llatí es consideren com un tot sense solució de continuïtat, evitant el tractament allunyat que de vegades es fa de les dues matèries. 

A més, d'aquesta manera, l'alumne que cursa les dues assignatures avança en paral·lel en els continguts de totes dues, tant els de cultura com els de vocabulari o llengua. Això permet economitzar esforços, relacionar continguts i obtenir una visió més global del món clàssic.
 
2. Un mètode complet i orgànic
 
Les unitats s'estructuren a partir de tres pilars bàsics:
  • cultura
  • vocabulari
  • llengua

El mètode ofereix una amplíssima visió dels principals temes culturals i històrics de l'antiguitat així com un exhaustiu curs de llengua (morfologia i sintaxi) de manera que el professor pot prioritzar uns continguts o els altres segons els seus interessos. 

A més, els continguts són transversals als tres apartats de manera que, per exemple, el tema de cultura que es tracta es veu reflectit en l'apartat de vocabulari i aquest en els exercicis de llengua. D'aquesta manera, s'evita la percepció dels continguts com a 'compartiments estancs'.

Al final del llibre s'inclouen diversos paradigmes de morfologia nominal i verbal.

 
3. Un mètode totalment gradual

El mètode mostra d'una manera didàctica i clara les parts essencials de la gramàtica fent que l'alumne practiqui constantment els continguts apresos però sense fer-lo afrontar traduccions amb formes de conjugació, declinació o lèxic que encara no hagi estudiat. 

Amb el mateix criteri, les frases gradualment adaptades -no inventades- permeten avançar d'una manera natural cap a estadis cada vegada més genuïns i complexos de la llengua sense trobar-se amb dificultats afegides desmotivadores. 
 
El mètode complet compta amb més de 2500 frases i una vuitantena de textos curosament seleccionats i adaptats per a cada etapa d'aprenentatge.

4. Un mètode que dóna importància al vocabulari
 
El mètode proposa que l'alumne vagi construint el seu propi vocabulari al llarg dels dos cursos. 

El maneig amb desimboltura d'uns 600 mots d'alta freqüència permet prescindir del diccionari en una primera etapa i agumenta la comprensió dels textos i el domini de la llengua.

D'altra banda, el mètode ofereix un repertori complet i variat d'exercicis que ajuda l'alumne a retenir el vocabulari però també, i no menys important, permetque l'aprenentatge d'aquest vocabulari li serveixi per millorar la competència en la seva pròpia llengua.

 
Elements 

Cadascun dels projectes, Llatí i Grec, disposen de:
  • El llibre de l'alumne, que inclou un llibret amb vocabulari que serveix com a diccionari
  • Entorn digital personal per a professors i alumnes amb exercicis interactius, llibre digital, programacions, solucionaris, recursos didàctics, creació de grups, assignació de tasques, tasques col·laboratives... per a ordinador o tauleta 
 
 
 
 Unitats mostra
 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes