Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Pau Joan Hernàndez, premi de la Crítica Serra d'Or 08-05-2014
L'escriptor i traductor Pau Joan Hernàndez ha rebut el premi de la crítica en la categoria de literatura juvenil per la novel·la La balada del funicular miner, guanyadora del Gran Angular 2013. El laberint de la plaça de la font és el pròxim títol que l'autor publicarà a Cruïlla aquest juny.


Un misteri al voltant d'una professora que acaba d'instal·lar-se en un poble de muntanya i un perillós animal que hi ronda. Aquesta és la trama, amb poques paraules, de La balada del funicular miner de Pau Joan Hernàndez que ha estat distingida amb el premi de la Crítica Serra d'Or de novel·la juvenil. 

Malgrat que no tenen dotació econòmica, els premis de la Crítica disposen d'un gran prestigi i renom en l'àmbit cultural, ja que les obres premiades no es presenten a concurs sinó que corresponen a les més destacades de les publicades l'any anterior. 

Els premis es lliuren en quatre categories: literatura i assaig -que inclou novel·la, poesia, narració, estudis literaris i traducció- recerca, teatre i literatura infantil i juvenil. Junt amb Pau Joan Hernàndez, en la categoria de Literatura infantil i juvenil també han rebut el premi de la Crítica l'obra Salvador Espriu de Pep Molist amb il·lustracions de Jordi Vila Delclòs, i la col·lecció de coneixements Tant de gust de conèixer-lo, senyor… de M. Carme Bernal i Carme Rubio. 

La balada del funicular miner és la novel·la guanyadora del premi Gran Angular 2013 de literatura juvenil, que atorga Editorial Cruïlla. El llibre narra una història de misteri situada en un entorn rural. La protagonista, l'Alda, és una professora de matemàtiques que es trasllada a viure a Tamasca, un poble d'alta muntanya per començar una nova vida. L'Alda arrossega un passat enigmàtic que li ha deixat una greu coixesa com a seqüela. A Tamasca, a l'ombra del vell funicular miner que domina la vall, vol inciar una nova vida. Però just en arribar es comença a parlar d'una bèstia sanguinària que ronda a les nits. 

Aquesta és la tercera vegada que Pau Joan Hernàndez és distingit amb aquest guardó. La primera va ser amb L'ombra del Stuka el 1999 -que també li va valer el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes del 2000- i la segona, el 2008, en la categoria de traducció amb l'obra Les Benignes, de Jonnathan Littell (traducció del francès). 

Pau Joan Hernàndez és autor d'obres molt conegudes pel públic jove i en l'entorn escolar com ara La tripulació del pànic (Premi Edebé 2004), El misteri de les quatre punyalades (Premi Columna Jove 2005) i El presoner del Casal del diable, publicada a Cruïlla, de la qual se n’han fet 14 edicions. 

A Cruïlla també ha publicat L'illa de la pedra inquieta, que va ser guardonada amb el White Ravens de Munic el 2010, i Espases als llimbs i ha traduït diverses novel·les com Una ampolla al mar de Gaza de Valérie Zenatti o La Xola i l'Angelet de Bernardo Atxaga, entre d'altres. 

El proper mes de juny sortirà a la venda una nova novel·la de Pau Joan Hernández dins la sèrie vermella de la col·lecció El Vaixell de Vapor, titulada El laberint de la plaça de la Font.
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes