Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Premis 2015 21-10-2015
David Cirici, amb l'obra El vol de l?oreneta, i Llorenç Capdevila, amb L'herència del vell pirata, són els guanyadors dels premis El Vaixell de Vapor de literatura infantil i Gran Angular de literatura juvenil d?aquest 2015. Totes dues obres, de les quals el jurat ha valorar l'interès de la temàtica per als lectors, la qualitat i l'originalitat de la trama, són a la venda des del 14 d'octubre.

Els premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular, que compten amb una dotació de 15.000 euros, figuren entre els guardons literaris més prestigiosos en el camp de la literatura infantil i juvenil i es convoquen de manera ininterrompuda des de fa més de 20 anys.

PREMI EL VAIXELL DE VAPOR

David Cirici

David Cirici és un autor conegut tant en literatura pera adults com en literatura infantil i juvenil en el qual ha guanyat diversos premis. Sobre l’edat de les seves obres, diu que, en realitat, escriu llibres per a adults que també poden llegir els més petits. Perquè els seus llibres ni són de fantasia ni són un pur entreteniment: van de coses de veritat. De la vida mateixa. De sentiments i d'emocions. Per això arriben a l'ànima.

A més d'escriure, ha fet de guionista i publicitari i actualment és professor, una professió que li permet dedicar més temps a la literatura.

El vol de l'oreneta Sinopsi

El vol de l’oreneta és una novel·la sobre l’amistat. El protagonista, en Seydou, és un nen que un bon dia fa una cosa gairebé impossible: es cola en un avió i se'n torna a l'Àfrica. Però no ho fa perquè no estigui bé a Barcelona, amb els seus pares adoptius. Ho fa perquè l'Amina, una amiga seva de la infantesa, li ha dit en un email que el vol veure. I que el vol veure de veritat. Per què li demana que hi vagi, l'Amina? Aleshores per a en Seydou comença una gran aventura. Un viatge en solitari pel seu país, Mali, que li farà viure moltes emocions. I que l'enriquirà i el farà gran.

El jurat del premi ha destacat que l’autor ha sabut dotar al protagonista d’una veu absolutament versemblant i ha reflectit amb sensibilitat, i sovint amb un llenguatge poètic, les profundes relacions de fraternitat i amistat que es poden establir entre els adolescents.

Aquesta és la primera obra que Cruïlla publica de David Cirici.

 

Veure la fitxa del llibre

 

PREMI GRAN ANGULAR

Llorenç Capdevila

Nascut a Alpicat (el Segrià) Llorenç Capdevila és professor a l’institut d’Auro, de Santpedor. Aquesta no és la primera vegada que l’autor aconsegueix aquest premi. L'any 2007 ja va guanyar el Gran Angular amb el llibre El secret del bandoler del qual se n’han venut 5000 exemplars. L’autor també col·labora periòdicament en alguns mitjans de comunicació, com el Regió7, El Pou de la Gallina o el suplement Lectura, del diari Segre.

L'herència del vell pirata Sinopsi

L’herència del vell pirata és una història sobre com s’aprèn a conviure amb la mort, però és també una aventura (carregada d’enigmes i jocs de paraules..., i de perills) que gira al voltant de la recuperació de la memòria històrica.

El protagonista de la novel·la és el Met, un noi de quinze anys. El padrí del Met acaba de morir i ell s’ha d’enfrontar per primer cop a la mort d’un ésser estimat.

Al Met li agrada molt llegir i, poc després del funeral, a la biblioteca del padrí hi descobreix un sobre amb el seu nom. El sobre conté un enigma que el portarà a iniciar una aventura que comença amb la lectura de L’illa del tresor i continua amb un seguit de nous enigmes. Per resoldre’ls, el Met tindrà l’ajuda de la Sió, del seu cosí Toni i, sobretot, del Ton de cal Garsa (un vell amic del padrí).

El jurat del premi ha destacat que en la novel·la “hi ha molts elements: aventura, misteri, relació entre generacions i entre adolescents, la vida d’un poble que va patir la guerra entre bàndols (amb les ferides no tancades del tot...) amb un argument variat i ben lligat en què el passat i el present es donen la mà”.

 

Veure la fitxa del llibre

 

 

© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes