Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
Triar-se el futur 27-05-2014
L'11 de juny a les 9 del matí milers d'alumnes obriran la primera de les proves d'accés universitari per al curs que ve. El resultat que obtinguin condicionarà quins estudis seguiran i on. Molts altres estudiants hauran seguit o seguiran altres itineraris en formació professional o en altres estudis, aquí o a l'estranger. Decidir què es vol estudiar i on és un procés que comença molt abans. Reunim alguns enllaços d'interès en orientació acadèmica.
 
Tant si es té una vocació clara com si no, triar els estudis és una decisió prou important com per dedicar-hi un temps de reflexió. Per als qui encara es troben en la posició d’haver d’escollir hem fet un recull bàsic d’enllaços web que ajuden a descobrir els propis interessos i conèixer millor les diferents possibilitats per al futur.

Estudiar a Catalunya
Secció del Gencat dedicat a l'orientació educativa. S'hi poden trobar píndoles amb vídeos testimonials on professionals de diferents àmbits expliquen la seva experiència i mapes visuals interactius per seguir diferents itineraris d'estudis de formació professional, batxillerat o d'altres. També s'hi ofereix un test en línia d'autoconeixement i guies per als alumnes, les famílies i els docents, per treballar el test i els resultats a l'aula en sessions de tutoria o de suport a l'orientació acadèmica.

Secció dedicada a Educació i formació del portal Jove.cat
El portal de Joventut de la Generalitat publica habitualment monogràfics, informacions, actes... molts dels quals estan relacionats amb l'orientació professional i els estudis, cursos, programes d'estudis, de beques, de participació social o solidaris com ara bancs de temps o voluntariat i altres experiències que poden ajudar els nois i noies a descobrir què els agrada.

Educaweb
Portal d'educació que reuneix molts continguts d'orientació professional i estudis i proporciona múltiples criteris i filtres de cerca per localitzar fàcilment el que més ens interessa com ara diccionaris d'estudis i professions. També disposa d'un test d'orientació i més de 40 preguntes i respostes sobre orientació professional.

Qestudio.cat
Revista per als joves sobre orientació professional, dels mateixos responsables d'Educaweb. 

Assessoria de formació Barcelonès Jove
Per a joves que viuen a les comarques de Barcelona, a més d'informació sobre orientació acadèmica i professional, el web del Barcelonès Jove ofereix assessorament a través de correu electrònic a nois i noies que hi adrecin preguntes sobre formació reglada, no reglada, itineraris, recerca de feina...

Què i per què estudiar a les universitats catalanes
Web de la Secretaria d'Universitats i Recerca amb informació sobre l'oferta d'estudis universitaris a Catalunya. Mentre consulta l'oferta universitària, l'usuari pot afegir els estudis que l'interessen en un llibre i, en acabar la sessió al web, generar un document pdf amb tots els estudis que ha escollit i les característiques de cadascun (crèdits, places, notes de tall, competències i sortides laborals, etc.). També s'hi ofereix un simulador de notes que permet posar en relació els propis resultats amb les notes d'accés a diferents estudis i les universitats on s'imparteixen i una ponderació de notes d'accés per a pròxims cursos.

 
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes