Catàleg
Espai Cruïlla
Recursos
Atenció al docent
Serveis
Projectes educatius
Accés usuaris
Usuari nou
He oblidat la contrasenya
29056 Professors registrats
29056 Professors registrats
Torna
'L'home dels records', Premi Protagonista Jove 2016
Els lectors premien la novel·la fantàstica L'home dels reccords, de l'escriptora nord-americana Lois Lowry, amb el Protagonista Jove en la categoria de 13-14 anys. La novel·la original (The Giver) és una lectura habitual en escoles dels EUA i ha rebut premis de gran prestigi com el Newbery Medal que otorga la Association for Library Service to Children.
 

Els lectors premien la novel·la fantàstica L'home dels records, de l'escriptora nord-americana Lois Lowry, amb el Protagonista Jove en la categoria de 13-14 anys. La novel·la original (The Giver) és una lectura habitual en escoles dels EUA i ha rebut premis de gran prestigi com el Newbery Medal que otorga la Association for Library Service to Children..

L'home dels records ha format part dels 8 llibres –4 en la categoria de 13-14 anys i 4 més en la categoria de 15-16 anys– publicats durant entre el 2015 i el 2016 que han estat seleccionats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) per al Premi Protagonista Jove d'aquest any.

El premi es decideix a partir dels vots dels lectors que hi participen, a través de la seva escola, de la biblioteca o del club de lectura, constituint-se en jurats que deliberen i defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen quin és el millor llibre.

En aquesta edició més de 5500 infants i joves han participat al Premi Protagonista Jove i al Premi Atrapallibres de literatura infantil segons el ClijCAT.

L'home dels records és una novel·la que s'inscriu en el gènere de la distopia. Tot i partir d'un plantejament habitual en el gènere fantàstic, L'home dels records és una novel·la provocativa ja que qüestiona l'statu quo i l'autoritat i convida a la reflexió. Als EUA, d'on és l'autora i on es va publicar per primera vegada el 1993, forma part de les lectures que es recomanen recurrentment a les escoles; tant és així que se n'han venut més de 10 milions d'exemplars.

Cruïlla va publicar la traducció en català de L'home dels records a finals de 2014 dins col·lecció per a tots els públics Camps a Través i aquest abril n'ha llançat la segona edició. A més, aquest estiu publica Buscant el blau, una novel·la de la mateixa sèrie que L'home dels records, que serà a la venda el 9 de juny.

 
SINOPSI
 
En Jonàs és un membre de La Comunitat, un món pretesament ideal: sense conflictes, sense pobresa, sense atur ni injustícies ni desigualtat. Una societat en que els valors de la família són de màxima importància, mai s’ha sentit a parlar de rebel·lió juvenil i l’educació és quasi una forma de vida. Aviat arribarà la Cerimònia Anual, el moment en que els Dotze (els nens de la generació de dotze anys de La Comunitat) reben les seves assignacions vitalícies determinades pel Comitè dels Ancians. En Jonàs és escollit per un càrrec molt especial: començarà una formació amb l’home dels records, i a poc a poc, anirà descobrint els foscos secrets que s’oculten sota la fràgil perfecció del seu món.
 
Narrada amb una senzillesa que enganya, aquesta és la provocativa història d’un nen que experimenta una cosa increïble i n’emprèn una altra d’impossible. Aquest llibre qüestiona els valors que sempre hem donat per fets i torna a examinar les nostres creences més profundes.
Un clàssic, una lectura inoblidable.


 
Més informació:
 
• L'home dels records. Fitxa del llibre
• Buscant el blau. Fitxa del llibre
 
 
 
 
© Editorial Cruïlla | Grup editorial SM
Condicions d'ús
Política de privadesa
Política de galetes